banner

NYARALÁS EGYIPTOMBAN

Foglalja le egyiptomi nyaralását az Orex Travel segítségével!

EGYIPTOM

 

Az országról 

Egyiptom északkeleten Izraellel és a Gázai övezettel, délen Szudánnal, nyugaton pedig Líbiával határos. Északon a Földközi-tenger, keleten pedig a Vörös-tenger húzódik. Egyiptom fő és egyetlen állandó folyója a Nílus, amely forrásától 6671 kilométerre húzódik. Ez a leghosszabb folyó a Földön. Egyiptom a világ egyik legősibb civilizációjának országa, tele pompás épületekkel, gyönyörű kulturális és művészeti alkotásokkal. A turisták szívesen látogatják Luxort, a Királyok völgyét, Abu Simbel templomait vagy a gízai piramisokat. Az egyedülálló kulturális és történelmi értékei mellett, amelyeket az egész világ csodál, tele van változatos tájakkal, továbbá sokszínű kikapcsolódási formák gazdag választékát kínálja. Kiválóan felkészült szállodai bázis, az elsősorban városnézésre vágyó turistáknak szánt szerény hotelektől az igényesebb vendégeknek szánt luxusüdülőhelyekig. A világ legszebbjei között számon tartott korallzátonyokkal teli Vörös-tenger a legkülönbözőbb színekkel, állat- és növényfajokkal gyönyörködteti a látogatókat.

Éghajlat 

Egyiptom trópusi és szubtrópusi éghajlati övezetben fekszik, amelyet forró, száraz nyár jellemez, a hőmérséklet Sharm el-Sheikhben és Hurghadában akár +35 °C-ig is emelkedhet, és enyhe, a tél csapadékos, de a hőmérséklet elérheti a +22 °C-ot. Az üdülési szezon novembertől márciusig tart.

A minimális csapadékmennyiség (alacsony páratartalom) miatt a nyaralási szezonban a magas hőmérséklet könnyen elviselhető.

Az éghajlat sajátossága a sivatagi hőmérséklet-ingadozás (az éjszakai mínuszoktól a nappali +45 °C-ig). Tavasszal homokviharok is előfordulhatnak.

A vízhőmérséklet a Földközi-tengerben nyáron +26 °C, télen +16 °C körül van, a Vörös-tengerben nyáron +28 °C, télen +23 °C körül. Ennek következtében a Vörös-tenger partján egész évben lehet nyaralni.

 

Gyakorlati információk

Idő: + 1 óra a magyar időtől

Repülési idő: körülbelül 4 óra

Hivatalos nyelv: arab

Pénznem: egyiptomi font

Főváros: Kairó

Beutazás: Egyiptomba történő beutazáshoz a Magyarországra való visszatéréstől számított legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel és vízummal kell rendelkeznie, amelyet az egyiptomi diplomáciai képviseleteken, az egyiptomi repülőtéren vagy elektronikusan a honlapon keresztül igényelhet.

Vízum: Tájékoztatjuk, hogy a vízum megvásárlásakor a gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálás részeként a vízumot az Anex Tour standjánál is megvásárolhatja - ára: 27 dollár. A vízum megvásárolható a minden utazó számára elérhető banki pultoknál is - költsége: 25 $.

MEGBíZHATÓ LÉGITÁRSASÁG

Bárhová is tervezi utazását, mi mindig kényelmes repülést kínálunk.

HELYI IDEGENVEZETŐ

Az Orex Travel segítőkész munkatársai minden egyes üdülőországban várják Önt és segítik a nyaralás alatt.

TRANSZFER

Élvezze a biztonságos és kényelmes buszos utazást a kiválasztott szállodába.