banner

Soma Bay

SOMA BAY

Általános információk

Soma Bay üdülőövezete 45 km-re található a hurghadai repülőtértől. Külön települések nincsenek, csak szállodák, üzletek, bárok és éttermek. Sivatag, tenger és hegyek veszik körül. Fehér homokos strandok, korallzátonyok, ötcsillagos szállodák és magas minőségű szolgáltatások jellemzik. Itt minden megvan, ami egy nagyszerű nyaraláshoz kell. Emellett az ország legnagyobb thalassoterápiás központja masszázsok és hidroterápia széles választékát kínálja.

A Soma-öböl a széles homokos strandok és gazdag korallzátonyok paradicsoma. Mivel a luxusnyaralások közkedvelt helyszíne, ezért a Soma Bay szinte minden szállodája a legmagasabb csillagos minősítéssel rendelkezik. Majdnem az összes vezető szállodalánc képviselteti itt magát. 

Az ötcsillagos szállodák területe nagy, zöld és jól kiépített épületekkel rendelkezik, ahol minden olyan tevékenységet megtalál, amelyre nyaralása során szüksége van, anélkül, hogy elhagyná a szálloda területét. Az üdülőhelyet sivatag veszi körül, így csak Hurghada felé lehet közlekedni.

Éghajlat

A Soma-öböl időjárása egész évben lehetővé teszi a napozást és a fürdőzést, de a legideálisabb hőmérséklet április közepén van. A Soma-öböl strandja homokos, sekély parttal és hosszú pontonhidakkal. Az Abu Soma-zátony víz alatti barlangja a turisták egyik legkedveltebb látványossága. Itt barrakudákat, rájákat, zátonycápákat és murénákat láthatnak. 

Kirándulások

A 16. századi El-Quseir oszmán erődhöz tett kirándulás az erődépítmények szerelmeseinek lehet vonzó. Akik a beduinok életét szeretné megismerni, azok ellátogathatnak egy vacsorára és előadásra a sivatag közepén fekvő faluba. Az egyiptomi Soma-öböl bármelyik szállodájából meglátogathatja a Mons Claudianus és a Mons Porphyrites kőbányákat, ahol porfiritet és gránitot bányásztak.

Ha hajókirándulást választ, eljuthat Shaab Abu Nuhas szigetére, amelyet korallzátony vesz körül. Ajánlott végigsétálni a Királyok Völgyén, amely Théba ősi szikláin található sírokból áll. Ezek mellett lehetőség van Luxorba is elmenni, hogy felfedezzék az ókori egyiptomi város titkait, megnézzék a Memnón-kolosszusok óriási szobrait, valamint meglátogassák a sziklák köré épített Szent Pál kolostort, ahol a szent mintegy 100 évig élt.