banner

NYARALÁS TÖRÖKORSZÁGBAN

Foglalja le törökországi nyaralását az Orex Travel segítségével!

TÖRÖKORSZÁG

Az országról 

Törökország az egyik legnépszerűbb ország a tengerparti nyaralást kedvelő utasok körében, de azok számára is, akik az aktív pihenést kedvelik. Ázsia és Európa határán fekszik, így az európai kultúra és hagyományok szorosan összefonódnak a keletiekkel. Törökország négy tengeren fekszik. A Fekete-tenger, a Márvány-tenger, az Égei-tenger és a Földközi-tenger három oldalról veszi körül Törökországot. Görögországgal, Örményországgal, Bulgáriával, Szíriával, Iránnal, Grúziával, Irakkal és Azerbajdzsánnal határos.

Éghajlat 

Törökország tájai nagyon változatosak: vannak szeles sztyeppék és tűlevelű erdők a maguk mikroklímájával, valamint hegyvidéki tájak. A tengerparti üdülőhelyeken a levegő hőmérséklete nyáron eléri a +35 °C-ot, télen pedig +11 °C alá csökken. A víz nyáron +24 °C-ra melegszik, a hideg évszakban pedig +12 °C körül van a hőmérséklete. Az Égei-tenger vize általában valamivel hűvösebb, mint a Földközi-tengeré. Annak ellenére, hogy nyáron kevés csapadék esik, Antalya térségében a hegyek és a tenger közelsége miatt esténként magas a páratartalom. A strandszezon itt áprilisban kezdődik és október végén ér véget, viszont az aktív nyaralások kedvelői a szezon után is sok programot találhatnak maguknak.

All Inclusive

A törökországi utazások magas szintű szolgáltatásokkal és a legkülönfélébb szállodákkal kecsegtetnek - a kedvező árútól a luxus kategóriáig. A legtöbb szálloda All Inclusive ellátással működik, így a Törökországba utazó turistáknak semmi miatt nem kell aggódniuk. Mindenről magas színvonalon gondoskodnak, legyen szó a szállásról, étkezésről, italról vagy éppen a szórakozásról. Sok szálloda nem csak a tengerparti szezonban működik. Fűtött beltéri medencéket, wellness-szolgáltatásokat, kulturális programokat kínálnak. A természetkedvelők és a diszkókedvelők Marmarist fogják szeretni hegyeivel és lagúnáival, valamint sokszínű szórakozási lehetőségeivel. Nyugodtabb nyaraláshoz Fethiye alkalmas, családosoknak - Side, aktívaknak – Kemer a megfelelő választás.

Török Riviéra

A Török Riviéra az ország délnyugati részén, a Taurus-hegység és a Földközi-tenger partja közötti 100-200 km széles sávban húzódó terület. Ez a több, mint száz kilométeres tengerparti sáv bővelkedik számos üdülőhelyben, luxusszállodákkal, diszkókkal, bárokkal, éttermekkel és üzletekkel. A régió vonzereje azonban nem csak a szállodai napozóágyon való időtöltés. A Török Riviéra kedvez az olyan sportok kedvelőinek, mint a szörfözés, a vitorlázás, a búvárkodás. A barlangturizmus vagy a hegymászás, valamint az ősi települések és városok maradványainak gazdagsága miatt a történelem és a kultúra szerelmeseinek is álomcélpont.

A Török Riviéra fővárosa és Törökország egyik legnépszerűbb üdülőhelye Antalya, amely nemzetközi repülőtérrel is rendelkezik.

A kristálytiszta tenger és a finom aranysárga homokkal borított strandok, valamint a természeti képződmények és a számos építészeti műemlék Antalyát a Földközi-tenger gyöngyszemévé avatja. A szubtrópusi éghajlatú régió leghíresebb strandjai Konyaaltiban és Lara Beachen találhatók.

Gyakorlati információk 

Idő: Magyarországhoz képest +2 óra

Repülési idő: kb. 2,5 óra

Hivatalos nyelv: török

Pénznem: török líra

Főváros: Ankara

Beutazás: Azok, akik turistaként legfeljebb 90 napra utaznak Törökországba, nincs szükségük vízumra. A határátlépés személyi igazolvány vagy útlevél alapján lehetséges.

Az útlevélnek és a személyi igazolványnak még legalább 180 napig érvényesnek kell lennie a törökországi belépéstől számítva.

MEGBíZHATÓ LÉGITÁRSASÁG

Bárhová is tervezi utazását, mi mindig kényelmes repülést kínálunk.

HELYI IDEGENVEZETŐ

Az Orex Travel segítőkész munkatársai minden egyes üdülőországban várják Önt és segítik a nyaralás alatt.

TRANSZFER

Élvezze a biztonságos és kényelmes buszos utazást a kiválasztott szállodába.