banner

Hurghada

HURGHADA

Általános információk

Hurghada az első egyiptomi üdülőhely, amely a világ minden tájáról fogadja a látogatókat. A Vörös-tenger partvidékének leglátogatottabb turisztikai célpontja. A gyönyörű homokos strandok vonzzák a vízi sportok szerelmeseit. Ideális például  szörfözéshez,  széllovagláshoz,  sárkányhajózáshoz,  vitorlázáshoz és a búvárkodáshoz.

Hurghada turisztikai infrastruktúrája jól kiépített, és minden adott egy feltöltő nyaraláshoz. A különböző kategóriájú és koncepciójú szállodák széles választéka egyaránt kínál csendes, hangulatos nyaralást a gyermekes családoknak és pezsgő, pörgős nyaralást a fiataloknak.

Hurghada Egyiptom fővárosától, Kairótól 500 km-re délkeletre található. Az üdülőváros három részből áll: az óvárosból (El-Dahar), az új városból (Sakkala) és a délről északra, messze a városhatáron túlra húzódó szállodaláncból.

 

Búvárkodás

Sokan a búvárkodás miatt jönnek Hurghadába. A vízalatti világ tele van színes algákkal, halakkal és korallokkal, a zátonyok néhol egészen a partig érnek. A városban vannak búváriskolák a kezdők számára.

 

Kirándulások

A városban érdemes sétálni El-Dahar régi kerületében, megnézni a város legnagyobb mecsetét, az El-Minát, ellátogatni a Tengerészeti Múzeumba és egyedi ajándéktárgyakat vásárolni a helyi piacon.