banner

Makadi Bay

MAKADI BAY

Általános információk

Makadi Bay Resort festői környezetben, Hurghadától 35 km-re helyezkedik el. A nyüzsgő településektől megfelelő távolságra van, így nyugodt, magas színvonalú nyaralást kínál.

A város luxus üdülőhelynek számít. Kiváló minőségű 4 és 5 csillagos szállodákkal rendelkezik, melyek európai szintű szolgáltatásokkal várják a vendégeket. 

A Hurghada közelsége lehetővé teszi a városközpont egyszerű megközelítését és a piacokon, valamint a szupermarketekben való vásárlást. Az üdülőhely nagy előnye, hogy a szálláshelyek egyetlen nagy "komplexumot" alkotnak, egymással összefüggő területként.

Búvárkodás

A Makadi-öbölben 2 korallzátony található: a központi strandon és az Abu Nachish-szigeten. A mélymerülés során az előbbi közelében murénákat és zátonycápákat, míg a felszíni merülés során színes korallokat és halakat láthatunk. A második zátony a szigetet veszi körül, de az áramlatok elég erősek, ezért a merülés csak oktató felügyelete mellett lehetséges. A Makadi-öböl másik népszerű zátonya a Giftun-sziget. Itt a víz hőmérséklete soha nem csökken +20 °C alá, így egész évben úszhat és felfedezheti a víz alatti élővilágot.

Szórkozás és kirándulás

A Makadi-öböl időjárása egész évben lehetővé teszi a kirándulásokat, bár a nyári hónapokban a magas léghőmérséklet miatt kevésbé ideális.

A Makadi-öbölbe nem csak a tenger és a strand vonzza az odalátogatókat. Különböző kirándulások, vízi park, akvárium és a szörfözés is várja a turistákat. A sivatagban dzsipekkel vagy quadokkal tett háromórás túra garantált adrenalinlöketet nyújt a résztvevőknek. Továbbá hajókirándulásokhoz bérelhet jachtot, vagy felszállhat egy üvegpanorámás ablakokkal ellátott hajóra, hogy onnan csodálja a tenger élővilágát, így ez a program a búvárkodni félők számára is remek lehetőség.