Alanya | Antalya | Belek | Kemer | Side

Alanya, mint régió


Antalya-tól 135 km-re keletre található üdülőhely, amely festői hosszú homokos tengerpartjával és kellemes klímával várja 15 éve a nyaralni vágyókat. A város története egészen a paleolitikus korszakra nyúlik vissza. Alanya a középkorban a Szeldzsuk időkben Alaaddin Keykubat szultán uralkodásával kezdte meg fénykorát. Ekkoriban a várost Alaiye-nek hívták. A város földnyelvként benyúlik a tengerbe és ennek tetején egy vár található, melyet korabeli házak vesznek körbe. A vár lélegzetelállító kilátást nyújt a városra és a kikötőre.

 

Kleopátra strand

Alanya


Alanya bővelkedik látnivalókkal, úgy mint az 1225-ben épült Vörös-torony, a korabeli Hajóépítő Műhely, a festői szépségű Régi Kikötő, a Damlataş cseppkő barlang, valamint a város kis üzletei, éttermek és kávézói. A város számos szórakozóhelyet kínál, így az ezt keresők számára ajánlott inkább. A város központi részén elnyúló Kleopátra strand a legismertebb és legnépszerűbb a turisták körében. A legenda szerint Kleopátra nászajándékba kapta Marcus Antoniustól ezt a területet. A vártól délre néhány kilométer hosszú strand található, rengeteg szállodával. Alanyában 3 strand található - Kleopátra strand (homokos - nyilvános, napozóágyakkal és napernyőkkel) a város bejáratától a Damlataş cseppkőbarlangig, a kiugró félsziget túlsó oldalán Keykubat szultánról elnevezett szakasz (homokos - aprókavicsos), majd az Obaköy kerület szakaszával folytatódik (homokos – aprókavicsos, néhol köves altalajjal). A tengerpart mentén kiépített pálmafás sétány található, éttermekkel, üzletekkel, bárokkal.

Antalya nemzetközi repülőtere 135 km-re található.

Transzfer idő: 150 perc


Mahmutlar

Mahmutlar

Alanyától 13 km-re keletre fekszik. A várost 5 km hosszan sötét homokkal borított kavicsos strand szegélyezi. A pálmafákkal övezett sétányon kis elegáns éttermek egészítik ki a mediterrán életérzést.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 148 km-re található.

Transzfer idő: 160 perc 

Konakli

Konakli

Konakli mintegy 12 km-re nyugatra fekszik Alanyától. A számos hotelkomplexum ellenére a vidéki környezet még mindig érezhető. A szállodák homokos strandokon fekszenek, néhol kavicsos sziklaszirtes részekkel. A belváros szépen kiépített, számtalan üzlet, kávézó található. A Konakliban található Summer Garden a környék egyik legismertebb és legkedveltebb diszkója.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 123 km-re található.

Transzfer idő: 120 perc

Türkler

Türkler Konakli előtt található, Antalya felé. Partja finom homokos. Konakli városközpontjától mintegy 5 km-re található.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 120 km-re található.

Transzfer idő: 120 perc

Incekum

Incekum

Incekum egy virágzó hegyvidéki mezőgazdasági terület. Hosszú homokos strandokat fedezhetünk fel kristálytiszta vízzel. A szomszédos üdülőhelyek mellett Incekum a török ​​Riviéra egyik legnépszerűbb helyszíne. Az éjszakai élet nem jelentős, mint a nagyvárosokban, de esti sétáink alkalmával felfedezhetjük a települést. Alanyától 22 km-re található.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 100 km-re található.

Transzfer idő: 110 perc 


Avsallar

Az üdülőhely mintegy 100 km-re fekszik Antalyától. Avsallar széles strandjainak, türkizszínű síkságainak és történelmi látnivalóinak köszönhetően a török ​​Riviéra népszerű települése. A tipikus török ​​üzletek mellett számos étterem és kávézó csábítja az ide érkezőket. 

Antalya nemzetközi repülőtere 110 km-re található.

Traszfer idő: 110 perc

Alara folyó - Okurcalar

Alara folyó - Okurcalar

Okurcalar város Alanya (35 km) és Side (27 km) között fekszik. Strandja kavicsos, a legtöbb hotelnél kiépített mólón keresztül juthatunk a tengerbe. Az üdülőhely közepén egy hatalmas bazár található, illetve hetente egy alkalommal helyi piacon fedezhetjük fel a vásárlás hangulatát.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 90 km-re található.

Transzfer idő: 100 perc 

Alanya | Antalya | Belek | Kemer | Side


Side, mint régió

Side

Side 70 km-re keletre fekszik Antalyától, Törökország egyik leglátogatottabb úti célpontja. Sidét ókori görög törzsek alapították. Az arabok behatolása után a város elkezdett hanyatlani. Hosszú ideig csak komor halászfalu volt, és a 20. században kezdett ismét felvirágozni. A gyönyörű félszigeten elhelyezkedő kisváros római romjainak felfedezése egészíti ki a tökéletes kikapcsolódásunkat. Side egyik legszebb épülete a város amfiteátruma, amely 15.000 néző befogadására is alkalmas, illetve a tengerparti Apolló templom maradványai. Egy másik fontos épület a Vespasiansi császár emlékműjére épült épület, amelyet a szökőkút rekonstrukciója során újjáépítettek. A bevásárlóközpontban számos üzlet található, ahol szőnyegeket, ékszereket, fűszereket, borokat és különféle ajándéktárgyakat lehet vásárolni. Jól szórakozhatunk a diszkókban, éttermekben és bárokban. A strandon lehetőségünk nyílik jetskizni, parasailingezni is. A közeli erdős területen akár paintball-t is játszhatunk.


Kizilagac

Kizilağac


Az üdülőtelepülés tengerpartja homokos-aprókavicsos, bevásárlóközpont, üzlet és étterem található. Látogasson el a legközelebbi Manavgati bazárra.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 80 km-re található.

Transzfer idő: 90 perc


Titreyengöl / Sorgun

Titreyengöl / Sorgun


Az üdülőtelepülés Side városától keletre található (Titreyengol 6 km, Sorgun 3 km). A strandok gyönyörűek, hosszan elnyúló finom homokos, az üdülőhelyeket körülölelik a fenyőerdők, tökéletes környezet a békés nyaraláshoz. A város központjában üzletek, kávézók és éttermek találhatók.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 70 km-re található.

Transzfer idő: 80 perc

Kumköy

Side - nyugati strand / Kumköy

Kumköy nyugati strandja gyermekes családok számára ideális. A szezonban számos vízi sport lehetőséget próbálhatunk ki. Különféle kategóriákba tartozó szállodák, a tengerparti ösvény, Side történelmi központja, üzletek, éttermek, bárok és diszkók, csábítják az ide érkező vendégeket.

 

Az Antalya nemzetközi repülőtér 65 km-re található.

Transzfer idő: 70 perc

Colakli

Çolakli

Colakli története a római korból származik. A lakosok elsősorban állattenyésztéssel és mezőgazdasággal foglalkoztak. 1973 után a kezdődött a turizmus felvirágoztatása. Gyönyörű hosszú finom homokos strandok és látnivalók vonzzák a turistákat ide.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 55 km-re található.

Transzfer idő: 60 perc


  

Alanya | Antalya | Belek | Kemer | Side


BELEK, mint régió

Belek


Belek üdülőhely Antalyától 35 km-re található, hosszú homokos strandjairól és kiterjedt golfpályáiról ismert. A gyönyörű mandula és az eukaliptusz fák lombjai romantikus sétákra késztetnek. A lenyűgöző építészeti stílusban épült szállodák, a kényelem és a szolgáltatások széles körét nyújtják, esténként pedig különböző kabarék és show-programokon vehetünk részt, diszkók és éjszakai klubok garantálják az abszolút kikapcsolódást minden korosztály számára. Kihagyhatatlan látnivaló az Aspendos színház, valamint a városhoz tartozó stadion maradványai, valamint Perge ősi romjai. Kadriye és Belek központjában számos üzlet található, áruk sokasága, szőnyegek, ékszerek, fűszerek, borok és ajándéktárgyak. Hetente egyszer a piacot is felkereshetjük. Esti sétáink alkalmával kávézók, bárok és éttermek csábítják a vendégeket. A szállodák közelében nemzetközi színvonalú golfpályák találhatóak. A lehetőségekről részletes információ a szálloda recepcióján áll rendelkezésre.


Boğazkent

Bogazkent az ország turisztikai szempontból fontos városa. Tökéletes természeti adottságokkal, 6 km hosszú stranddal és természetvédelmi parkokkal várja vendégeit. Körülbelül 200 madárfaj otthona, és egyike a 17 városnak, ahol a Caretta caretta teknősök lerakják a tojásaikat.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 35 km-re található.

Transzfer idő: 40 perc 

Golf 

Kadriye

Azok számára, akik a strandon napozásra vágynak, a környező városok és látnivalóik megtekintése mellett, számos kirándulást kínál a közeli Antalya, ahol az ősi történelem sok gyönyörű maradványát fedezhetjük fel.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 40 km-re található.

Transzfer idő: 45 perc

 

  

Alanya | Antalya | Belek | Kemer | Side


Antalya, mint régió

Antalya


Antalya a török ​​Riviéra fővárosa és Törökország egyik legnépszerűbb üdülőhelye. A gyönyörű tengerpart, a természeti szépségek és számtalan építészeti műemlékek miatt térnek vissza a turisták. Kristálytiszta tenger és finom aranyszínű homokos strandok, Antalya a Földközi-tenger gyöngyszeme. A szubtrópusi klíma leghíresebb strandjai a Konyaalti és Lara strand. A pálmafákkal szegélyezett sétány kellemes esti sétákat kínál. Míg vándor Antalya ember könnyen beleolvad a helyi „Kramarska” légkört, amelyben a hit kaphat értékes ajándék kovácsolt tárgyak, réz és sárga fém, ízletes borok és mindenféle keleti fűszerek. Számos kávézó, étterem, teázó kínál megfelelő helyet a pihenésre, ahol a látogatók megkóstolhatják a méltán híres török ​​ételeket. Mivel Antalya nagyon népszerű a vendégek körében, napi és esti kirándulást is szervezünk ebbe a gyönyörű városba. Az egyik legősibb kulturális emlék a Hadrianus kapu és a Yivli minaret.


Lara beach

Lara strand / Kundu

Turisztikai szempontból nagyon népszerű üdülőhely a repülőtér közelében található. Az elmúlt években óriási fellendülés volt tapasztalható, számos hatalmas kapacitású luxusszálloda épült. A strandok homokosak, fokozatosan mélyülnek. A hotel szomszédságában bevásárlóközpontok vannak, számtalan üzlet, étterem és kávézó mellett.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 10 km-re található.

Transzfer idő: 30 perc

 

Konyaalti strand

Antalya nyugati részén található a második híres strand - Konyaalti. A tengerparton kék zászló található, ami azt jelenti, hogy a víz nagyon tiszta. Ennek a szakasznak a jellegzetessége a fokozatosan változó homokos-aprókavicsos-köves strand. A víz hűvösebb 1-2 fokkal, mint a larai részen.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 30 km-re található.

Transzfer idő: 45 percAlanya | Antalya | Belek | Kemer | Side


Kemer, mint régió

Kemer


Természeti szépségeinek köszönhetően Kemer a török Riviéra legszebb része. A lenyűgöző fák gazdag növényzetükkel a tengerpartig terjednek, ahol gyönyörű homokos és kavicsos strandok váltakoznak. A bájos kis öblök ellenállhatatlanok kristálytiszta vizükkel. Eredetileg halászfalvak voltak, ma a turisták népszerű központja, amely mindenféle kikapcsolódást és szórakozást kínál. Kavicsos partja miatt javasoljuk tengeri cipők használatát a fürdőzéshez. A legtöbb strand kék zászlós a víz tisztaságának köszönhetően.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 50 km-re található.

Transzfer idő: 60 perc

 

Kiris

Kiris

Kiris kis faluja Kemertől 6 km-re nyugatra fekszik. Úgy ismert, mint egy kis rekreációs központ forgalmas élet és egy fő utca bélelt számtalan üzlet, kávézó, étterem és szállodák minden kategóriában. A fejlesztések 1990-ben kezdődtek az első szállodák megépülésével. Ma a turisták számos luxus szálloda közül választhatnak. A falut kettészeli a Camuyava folyó. Nyáron a folyó kiszárad, így könnyen megközelíthetővé válik a falu mindkét része.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 55 km-re található.

Transzfer idő: 65 perc

Camyuva

Bájos kis falu 8 km-re nyugatra Kemertől. A közvetlen tengerparti hotelek számos kategóriát képviselnek, emellett különféle programok közül választhatunk. Érdemes meglátogatni az Atatürk parkot, ahol a híres Atatürk szobor áll. Meglepő módon a zöld park a hófödte hegycsúcsokra néz.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 55 km-re található.

Transzfer idő: 65 perc

Beldibi

Beldibi 

Beldibi tengerparti üdülőhely Kemer és Antalya között található, közvetlenül a Taurus-hegység lábánál. Ez a térség egyik legfontosabb üdülőhelye. A vendégek élvezhetik a fenyős ligeteket, a kristálytiszta vizű kavicsos strandokat.

Antalya nemzetközi repülőtere 45 km-re található.

Transzfer idő: 50 perc


Göynük

Göynük

A Kemeről 7 km-re keletre fekvő tengerparti üdülőhely közvetlenül az erdei ligetekben fekszik. Itt elsősorban klubszállodákat találunk. Tradicionális török termékeket vásárolhatunk a közelben található bazárokban, amelyek könnyen és gyorsan megközelíthetőek taxival vagy az ún. Dolmus-szal (helyi buszjárat). A falu egyik látnivalója a város bejáratánál található földgömb a város nevével feliratozva.

Antalya nemzetközi repülőtere 45 km-re található.

Transzfer idő: 50 perc

Tekirova


Tekirova


A környék egyik legszebb üdülőhelye mintegy 15 km-re fekszik Kemertől nyugati irányban. Színvonalas szállodák a part menti tűlevelű erdőkben találhatóak. Tekirova a legszebb zöldövezeti régiói közé tartozik. 2005-ben megnyílt EKO Parkban természetes környezetükben kígyókat, hüllőket és más állatokat tekinthetünk meg.

Az Antalya nemzetközi repülőtér 60 km-re található.

Transzfer idő: 70 perc

Hírlevél

Hírlevélhez szükséges adatok

Keresztnév
Vezetéknév
Mail
Ok

Sikeres E-mail küldés

Figyelem!

Sikertelen E-mail küldés